Lemon Meringue.

Idag är det Fredag, vilket innebär god mat och efterrätt i vårt hem.
Middagen består av ugnsbakade grönsaker, potatis och fläskfilé. Vi har även gjort en hemgjord pepparsås till. Jag ser alltid fram emot fredagen hela veckan, just för matens skull. Det är extra mysigt och extra gott om man gör helgen till något lite finare. Vi äter oftast alltid god mat för jag har en sån duktig kock till man, men helgen blir ändå alltid lite mer speciell. Han står just nu och förbereder grönsaker och potatis medan jag latar mig. Skönt. Jag har stått i köket och donat och gett instruktioner i säkert 2 timmar redan, så nu var det hans tur att ta rodret.
 
Vi äter inte så mycket godis (läs Daniel äter inte så mycket godis och jag försöker låta bli, vilket inte alltid funkar) och har bestämt att vi istället bakar efterrätt på helgen. För 3 veckor sedan blev det en massa bullar, förra veckan gjordes det blåbärscheesecake och idag står Lemon-Meringue paj på schemat. Detta är min absoluta favorit efterrätt, tillsammans med crème brulée, men liksom sistnämnda har jag aldrig gett mig på att göra det hemma. Någon gång ska vara den första och idag blev jag riktigt sugen. Jag gjorde även en hemgjord vaniljsås enligt ett recept av Per Morberg. Riktigt god, men nästa gång tar jag dubbelt av vaniljstången för den blev lite klen. Pajen blev riktigt god och består av hemgjord lemoncurd på smuldegsbotten toppad med maräng och en skvätt hemgjord vaniljsås. Mums!
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Skicka din åsikt:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Åsikt:

Trackback

Micaela C.W

En 24 årig kvinnas tankar om världen och tillvaron. Fotografi, Träning, Vardag och en gnutta tankar om världsproblemen i dagens samhälle. Allt jag skriver är endast mina egna åsikter om saker och ting, jag har inte för avsikt att såra eller kränka någon, utan vill endast uttrycka mina tankar.

RSS 2.0