Risgrynsgröt.
Jag kände mig lite kreativ idag och tog tag i att för första gången göra risgrynsgröt. Det är förvånandsvärt lite kolhydrater per 100g (se näringsvärde nedan) och fungerar utmärkt även på en strikt diet. Så du behöver inte känna dig alltför syndig och kan med gott samvete njuta av en portion risgrynsgröt i jul. Men var noga med att inte ta socker till, för då är det kört. Man kan istället strössla på lite stevia för att få en sötare smak, det kan du ta hur mycket som helst av.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3976264/images/2012/pc020149_50bae9669606ee4f2e427d68.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3976264/images/2012/pc020154_50bae982ddf2b33176001f9a.jpg)
Ingredienser:
Ger ca 8 portioner à 300gram.
- 440g Ris
- 1L mjölk
- 2 Vaniljstänger
- 1krm salt och 1tsk olja
Näringsvärde per 100g (följ receptet):
- 3,1g Protein
- 15,6g Kolhydrater
- 1,1g Fett
Gör såhär:
Koka riset i vatten, salt och olja. Tillsätt mjölken och vaniljstängerna när riset är klart, glöm inte snitta vaniljstängerna och gröpa ur vaniljen. Koka i ca 40min på svag värme (det ska bara puttra lite). Servera med kanel och stevia. Mums! Känns riktigt juligt till lunch eller efterrätt.
Man kan såklart byta ut vaniljstänger mot kanelstänger eller någon annan krydda om man vill.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3976264/images/2012/signaturblogg_50ac3f249606ee706a7b1ba5.jpg)
![](http://nevnarien.blogg.se/tavling/images/2011/separat_174349353.jpg)
Kommentarer
Mamma
ÅÅÅhhh vad sugen jag blir på risgrynsgröt med mycket socker och kanel och mjölj. Mums :b
Trackback