30 November 2012.

Kan ni fatta? Det är redan sista november, och imorgon är det december. Helt sjukt vad tiden går snabbt, åren bara flyger fram och snart är jag 40! Haha
 
Jag har haft en otrolig hemlängtan idag. Jag pratade med lilla mamis i nästan två timmar igår och då rördes känslorna upp till ytan. Jag har varit hemifrån i 16 månader nu, utan min familj, mina vänner och min älskade lilla bebis. Det är rätt lång tid och det känns verkligen nu när det närmar sig hemfärd. Det har varit en otroligt rolig och lärorik resa tillsammans med min älskling, men nu är jag redo att åka hem till vardagen. Tillbaka till studier, vänner, familj och tråkigt slask. Hoppas bara att det är massor av snö när jag kommer hem den 12 december, slasket kan vänta till februari när jag hunnit njuta av kylan och skönheten i naturen. 
 
 
Vintern 2009/2010.
 
 
 
 
 
 

Som sagt.

Som jag skrev igår var det verkligen otroligt hett väder. Jag kan nu avslöja att det var rekordvarmt och att det inte har varit så varmt i Melbourne på över 100 år! Helt otroligt! Jag är ganska väderkänslig, både mot kyla och värme. Jag tror min kropp saknar någon funktion som gör att den kan kyla ner sig eller liknande. Jag fick helt enkelt flytta ner till soffan på nedervåningen och försöka sova där eftersom det blir lite svalare på nedre plan. Det gick helt enkelt inte att sova uppe i sänge, jag höll bokstavligt talat på att dö. Jag somnade en liten stund, men vaknade en halvtimme senare av att jag inte kunde andas och fick panik. Det var verkligen som att ligga i en överhettad bastu. 
 
Min älskling sover så tungt så han märkte knappt att det var varmt. Jag fattar inte hur det kan vara sån skillnad. Han skulle kunna sova i en eld typ. För mig kändes det som att jag hade hamnat i helvetet och blev stekt till döds. Uscha. Hellre superkallt än supervarmt, som jag brukar säga. Det går ju alltid att klä på sig mer kläder och filtar, men det går bara att klä av sig tills man är naken. Synd att man inte kan strippa av sig skinnet.
 
 
 
 
 
 
 

Otroligt hett.

Jag har hunnit med dagens träning som bestod av ett litet hemmagym-pass med mina kära gummirep. Jag har även hunnit göra mitt fotoprov en andra gång (för säkerhets skull) och hamnade även denna gång i högre skiktet för närmare alla rätt. Eftersom det är det högsta resultatet som räknas så kände jag att jag inte hade något att förlora och kan lika gärna testa mig fram på de frågor jag var lite osäker på. Men nu vet jag inte om det finns någon fråga jag vill svara annorlunda på så jag håller tummarna på att jag har alla rätt på ett av mina försök. 
 
Idag har vi haft rena rama bastun utomhus. Att gå utanför dörren är som att gå rakt in i en vägg och det till och med blåser varmluft. Jag har trots den otroliga värmen varit ute och gått en promenad, men det blev inte speciellt långt. Till parken, runt lite och sedan hem. Med 38°C i skuggan blir det närmare 50+ i solen. Det kändes nästan som att huden skulle börja koka, eller åtminstone min hjärna som täcks av ett vackert värmeledande element till hår. Jag blir lite avundsjuk på alla där hemma som får njuta av fin, vit snö. Men om 13 dagar är jag hemma igen och då får även jag leka i snön, tillsammans med min söta lilla vita fluffkorv ♥
 
Min sötaste Ängelbajs. Mammas lilla gosegris ♥
 
 
 
 
 
 

Nytvättat.

Jag älskar när alla kläder är nytvättade och rena. Det är så mysigt att komma ut från duschen och klä på sig när de fortfarande luktar tvättmedel. När man har dem i garderoben brukar lukten försvinna. Det absolut bästa är att ta på sig myskläder som kommer direkt från torktumlaren. Då är de fortfarande rykande heta och värmer en kall vinterkväll. Tyvärr har vi inte vinter här och torktumlaren är onödig när man kan hänga upp tvätten utomhus.
 
De flesta av mina favoritplagg ser sällan insidan av en garderob då de mest pendlar mellan tvättkorgen och min kropp. Det känns så onödigt att vika in plagg i garderoben när jag ändå kommer ta ut dem en halvtimme senare.
 
Min kära man tvättade alla våra kläder igår, sjukt mysigt med nytt & fräscht.
 
 
 
 
 
 
 

Fotoprov.

Först och främst: Rekordmånga läsare igår!! Gud vad roligt. Synd att man inte kan se vilka läsarna är.. ni borde lämna fler kommentarer!!
 
Vi har obligatoriskt fotoprov idag och jag är just klar med mitt första försök. Man har 5 försök på sig och det är högsta poängen som räknas. Nu råkar det vara så att jag fick högsta poängspann på mitt första försök så jag funderar på att strunta i att göra om det. Högsta spannet är mellan 80-100% rätt, så jag får väl hoppas att jag ligger närmare 100. Jag är inte alls speciellt förtjust i prov och tentor för jag blir alltid så himla nervös. Någon fler som har det problemet? Jag kan vara helt säker på att jag kan kursen men sedan när jag sitter på tentan och ska skriva ner allt på papper börjar jag tvivla på mig själv och hjärnan blir kaos. Jag måste verkligen studera superhårt inför prov och tentor för att inte skriva fel på grund av att jag tror att det jag först tänkte är fel. Vilket ofta visar sig vara rätt, ironiskt nog.
 
Jag är glad att provet idag gick bra och jag är supernöjd över resultatet. Det var verkligen skönt att få reda på direkt efter hur man ligger till.
 
Nöjd jag.
 
 
 
 
 
 
 

Lax- och räksallad.

Det bästa jag vet är sallad. Och då menar jag inte själva salladshuvudet utan olika sorters maträttssallader. Kycklingsallad, Avokadosallad, Pastasallad med bacon, alla möjliga kombinationer. Jag är inte kräsen. En av mina absoluta favoriter åt vi idag. En syrlig och fräsch Lax- och Räksallad med citron. Otroligt gott! Citron är en av mina absoluta favoritfrukter dessutom, allt blir godare med citron. Synd bara att det är så dåligt för tänderna..min tandläkare tycker jag ska sluta äta citron och dricka citronjuice, men det går bara inte. Jag rekommenderar er att testa salladen nedan, den är supernyttig med massor av protein och hur god som helst! 
 
Dagens middag.
Så himla mumsigt!
 
 
 
 
 
 
 

En sommardag.

Det har varit otroligt hett ute idag och vi har skyddat oss från solen genom att spendera mestadels av dagen inomhus. Dels för att vi har mått lite si och så båda två men även för att det var riktig brännskadevarning på dagens hetta. Jag har försökt skaffa mig inspiration till mina fotouppgifter men den har legat på noll idag. Vi har lite lösa planer på att åka till beachen imorgon, så jag hoppas jag hittar min inspo där. Har ett par dagar på mig att arbeta med en uppgift till fotokursen och dagarna får verkligen fort.
 
Jag var dock ute en snabbis och tog lite bilder tidigare idag och vi gick även en sväng till affären. Vi handlade lax och räkor till dagens middag, och den blev så otroligt god. Jag älskar när man får till såna rätter som man önskar det fanns oändligt av för de är så goda att man aldrig vill sluta äta. Jag blev nästan lite ledsen när jag hade ätit upp.
 
Lite bilder på jag idag.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Gårdagen i bilder.

Gårdagen var som sagt väldigt lyckad och vi hade verkligen en heldag tillsammans för att njuta av varandra. Det blev inte överdrivet mycket bilder och de flesta är på mig. Varje gång jag kom på att ta fram kameran hade vi redan ätit upp maten/godiset, tyvärr. Får bättra mig på det!
 
 
Nöjd över att jag fick massor av godis, som jag glömde dokumentera.
 
Jag och min idol.
(Jag vet, mina skor är assnygga)
 
Finklädd inför middagen med min man.
 
 
Vi vandrade omkring på IKEA i en timme ungefär, och njöt av att vara omringad av svenska saker. Jag hittade min älskade kaviar och en stor klump pepparkaksdeg fick följa med hem. Vi har tänkt att göra ett pepparkakshus i helgen. Inte för att äta upp (fast vi kanske gör två och äter upp ena) utan för att lämna till våra kära husvärdar som så snällt låtit oss stanna här nästan gratis i 1,5 månader. Som ett tack och för att lämna ett svenskt spår till julen. 
 
 Kalles och pepparkaksdeg.
 
 
 
 
 
 

Lyckad dag med älskling.

Det har varit en supermysig dag och vi har hunnit med både träning, bio, lunchdejt, långpromenad, middagsdejt och massa mys. Men nu är jag verkligen helt slut. Mina ben gör ont, mina axlar har träningsvärk och jag fick ryggskott precis innan bion. Så nu ska jag lägga mig och sova bort smärtan och förhoppningsvis vaknar jag pigg och alert imorgon. Jag har tagit massor med bilder idag, men har inte hunnit ladda in dem i datorn ännu. Därför tänkte jag skriva ett lite snabbt inlägg nu eftersom jag varit upptagen hela dagen, och sedan får ni dagen i bilder, fast imorgon.
 
Puss & Kram.
 
 
I Sydney på senaste restaurangbesöket men Pälski.
 
 
 
 
 
 
 

26 November 2012.

Vart tog dagen vägen? Klockan är redan 21.20 och jag ska snart gå och lägga mig. Vi ska nämligen upp tidigt imorgon och åka till IKEA. Inte för att handla något speciellt utan för att vi saknar Sverige. Dessutom ligger varuhuset precis vid köpcentret vi ska till imorgon för att shoppa och gå på bio. Vi ska se nya Bond-filmen "Skyfall". Jag håller alla tummar och tår jag har för att den är lika bra som alla de andra filmerna. Jag är en riktig Bond-nörd, det har jag varit ända sedan jag var liten och det är pappas fel. Om jag fick bestämma skulle det komma nya varje månad så jag kunde fördriva tiden lättare. 
 
Upp tidigt imorgon som sagt, klockan 8 eller tidigare. Vi måste gå ca 5km till bussen så då kommer jag nog vakna till. Efter shoppingen och bion har vi tänkt att gå ut och äta på en lite finare pizzeria här i närheten. De gör pizzorna på riktigt Italienskt vis, med tunn frasig botten. Det var ca 16 månader sedan jag åt riktig pizza och jag har sett fram emot det hela veckan! Nu ska jag gå och lägga mig så att det snabbt blir imorgon. Och drömma om vilket godis jag ska välja till bion och svensk kaviar som jag har tänkt köpa. God natt!
 
 
 
 
 
 
 

Som små barn.

Godmorgon Sverige!
 
Jag sitter just nu och gör konst. Jag känner mig superinspirerad just nu och har blivit helt galen känns det som. Har gjort klart 4 motiv som ska få bli tavlor när jag kommer hem. Ni kommer få se senare, när jag har dem hängandes i mitt vardagsrum. Spännande!! Jag är verkligen helspänd och har en miljard idéer som jag vill förverkliga.
 
Jag och Pälski var på lekplatsen idag. Nostalgi! Vi lekte som små barn igen och jag kan lätt säga att det är fan jobbigt att vara unge! En timme på gunga, klätterställning och linbana tar musten ur mig. Tummen upp till alla små ungar som springer runt hela dagarna och bränner tusentals kalorier. Och till föräldrarna: Ge dom mycket mat!! (så dom inte svälter). Att vi gick just till lekplatsen var inte planerat, men kul var det. Jag försökte ta lite bilder till en av mina fotouppgifter med det blev väl lite sådär med den. Bilderna blev dock fina, se nedan.
 
 
 
 
 
 
Jag rekommenderar alla att ta en tur till närmsta lekpark. Ett superenkelt sätt att bli ung igen och uppleva lite nostalgi. Skoj skoj skoj!
 
 
 
 
 
 
 
 

Grunge.

Goder afton mina kära.
 
Åå, jag är helt slut!! Imorse blev jag i princip inburen i duschen för att jag skulle vakna ordentligt. Jag har nämligen blivit en riktig "liten nattsuddare" som Daniel säger. Jag har vänt på dygnet.. är vaken till 1 och vrider mig i sängen till minst 3. Så idag gick jag upp (blev släpad) klockan 8! Så nu sitter jag här i sängen och har precis gjort klart en uppgift till fotokursen och jag är helt slut. Mina ögon väger tusen kilo, styck!
 
Jag tänkte visa er uppgiften innan jag går och lägger mig, så kan ni kommentera vad ni tycker. Det var en av alla VG-uppgifter, ja jag satsar stenhårt. Bestod av att man skulle välja bland lite fria retuscheringsalternativ och göra en redovisning. Man ska göra minst två olika för att få högt betyg så jag sätter mig med den andra om några dagar, det ska inte vara inlämnat förens januari.. jag har lång tid på mig.
Den effekt jag valde att testa på ikväll heter "grunge" och består av att man lägger in texturer på en bild som gör att bakgrunden blir smutsig. Man kan välja helt själv hur man vill att bilden ska se ut och jag har valt att slå samman tre bilder jag har tagit själv. Här nedan kan ni se hur resultatet blev. Enjoy!
 
Min Grunge-bild.
 
 
 
Jag kom på att ni kanske uppskattar min grungebild bättre om ni får se vilka tre bilder den är uppbyggt av?
 
Det här är själv grunden för min grungelook. Jag valde den för att jag tänkte att det kunde vara coolt med graffiti på tegelväggen och för att jag ville börja lite enkelt och neutralt.
 
Den här bilden har jag tagit med hjälp av lång slutartid och en ficklampa (till en av de andra uppgifterna). Det är det första lagret i min grunge-textur.
 
Även den här bilden är tagen med lång slutartid och en ficklampa (till samma uppgift). Det är det andra och tredje lagret i min grungebild. En version är inverterad till vita nyanser och en version till svarta. 
 
 
 
 
 

Att älska sig själv.

Jag har märkt att det finns väldigt mycket självhat, självkritik och känsla av otillräcklighet bland mina vänner och bekanta (även jag själv ibland). Och jag vill dedikera ett inlägg till alla er som har dåligt självförtroende, dålig självkänsla eller känner er otillräckliga. Alla känner vi så någon gång ibland. Ni ska veta att ingen är perfekt och alla är unika och fina precis som de är. Och ingen i hela världen är nöjd med sig själv hela tiden. Alla ser ut på sitt sätt och man måste börja älska det man har istället för att må dåligt över det man inte har. 
Du är född till den du är, du har fått den kropp du har och man gör själv aktiva val varje dag som leder till den man kommer vara imorgon eller om ett år, eller om tio år. Det är bara DU som kan ändra på Dig. Tänk efter, är du onöjd med hur du ser ut? Ändra på det som gör dig onöjd, det är inte svårt. Det kräver disciplin och kämparglöd och en jävla massa vilja, men jag lovar att det går. Är du onöjd med hur du beter dig mot andra människor? Ändra din attityd, bli mer positiv och glad, skaffa dig en bättre inställning till livet. Det är inte svårt, hitta inspirationen hos andra människor som du beundrar. Mår du dåligt för att andra runt omkring dig får dig att må dåligt? Sparka ut de människorna ur ditt liv (eller åtmindtone träffa dem mindre). Ingen har rätt att trycka ner Dig för att du är du! Livet är för kort för att omge sig av enegriknyckande människor. 
 
Det enda som hjälper mot dåligt självförtroende och dålig självkänsla är en djup självransakan för att hitta orsaken till dina problem. När du väl har hittat vart problemen härstammar ifrån, kan du ändra på det i ditt liv som bidrar till din negativa syn på dig själv. Jag har inte alltid varit nöjd eller glad över vem jag är, men jag har ändrat på det jag inte gillar hos mig själv och förstärkt det jag tycker om. Jag är inte i närheten av helnöjd, men jag kämpar som en galen gnu för att nå dit jag vill. Mycket träning, en bra kost, underbara människor omkring mig, en finaste pojkvän och den bästa familjen man kan tänka sig har fått mig på bättre humör och mina depressioner (stavning?) har i princip lyst med sin frånvaro i snart 2 år. En annan viktig sak är att absolut inte, under inga omständigheter, bry sig om vad andra tycker och tänker! Tänk inte ens på det. Koncentrera dig på dig själv och att må bra, så kommer andra att tänka positiva tankar om dig ändå. Om inget annat hjälpen kan Du skriva en lista över allt som är bra med dig. Varför skulle Du inte älska dig själv? Du är ju bäst, och den enda Du som Du har!
 
 
 
 
 
 
 
 

Autokorrekt.

Det här med autokorrekt i mobilen är ju verkligen superbra, eftersom allting går mycket snabbare. Men! Jag är expert på konstiga citat när jag status-uppdaterar och skriver meddelanden från mobilen. Jag tänkte dela med mig av några fina exempel där Mr. Autokorrekt varit i farten. Jag gratulerar en vän till hennes nya bussar och förklarar mina stavfel i ett tidigare mail till syrran med lite dirty stämning.
 
 
En vän har precis blivit mamma till...ett par bussar?
 
Dirty stämning med syrran?
 
 
 
 
 

Juleplanering.

 
 
Det blev ett lite snabbt ihop släng eftersom jag för längesedan passerat min läggdags och jag funderar på att pimpa bilden lite imorgon. Kanske en liten ram? Vi får se. Nu måste jag gå och lägga mig, annars får jag huvudvärk! Notera att detta endast är en preliminär planering och ingenting är alltså hugget i sten! Puss.
 
 
 
 

Workout.

Nyduschad, hungrig. Nu är jag helt slut i både armar och ben efter ett svettigt träningspass här hemma. Jag körde styrka med hjälp av våra träningsrep. Daniel är min coach, som får mig att orka en till och bara en till. Det är verkligen superjobbigt och skitbra! Det finns egentligen ingen anledning till att inte träna minst varannan dag när man har sakerna redo här hemma. Nu donar mannen i köket och jag sitter och väntar på att maten ska bli klar. Jag känner doften av köttet...mmmm. Magen kurrar rejält!
 
Jag under det jobbiga träningspasset.
 
Dagens träning betod av: 
  • Knäböj (12+8+9)
  • Armhävningar, på tå (8+10)
  • Hög rodd (2x10 med svart rep)
  • Låg rodd (15+10 med svart rep)
  • Axelpress (20+15 med rött rep)
 
 
Alla tre repen är av olika motståndsgrad och det blir tyngre ju längre repen är utdragna. Det gula repet är lättast och motsvarar ca 0-10kg, det röda motsvarar ca 5-15kg och det svarta motsvarar ca 10-25kg. Jag klarar till exempel inte av att dra det svarta helt ut, eftersom det blir för mycket motstånd och jag inte är tillräckligt stark. Däremot är det gula alldeles för lätt i de flesta övningar då det måste dras ut väldigt mycket för att bli något motstånd alls. Jag varierar lite mellan rött och svart beroende på vilken övning det är. Jag är ganska stark i ryggen och väljer därför det svarta på ryggövningarna, medan axlarna får nöja sig med rött rep. Sjukt jobbigt blir det!
 
 
 
 

Fest i grannhuset.

Dagen blev nästan förstörd. Det började sent igårkväll när vi precis hade lagt oss i sängen för att sova. Utanför fönstret hör vi hur folk skriker och har på hög elektro-musik som inte har någon som helst melodi. Vi bor mitt i ett villaområde med mestadels barnfamiljer och blev direkt irriterade över ljuden mitt i natten. Det lät allvarligt talat som att de satt på min panna och skrek mig i öronen! Musiken tystnade något efter ca en timme, för att fem minuter senare vara på högsta volym igen. Jag vet inte hur många gånger jag har vaknat inatt, men jag har definitivt inte sovit mycket. Halv 6 fick jag nog och önskade nästan att jag var en galen yxmördare som bara väntat på att bli störd av festande ungdommar mitt i skönhetssömnen. Jag lyckades somna om men vaknade igen vid 6 och hade sprängande huvudvärk på grund av nattens idioter några hus ifrån. Det slutade med att jag slängde bort halva dagen genom att somna om och vakna först vid halv 12. Det känns så himla onödigt att min natt och halva min dag ska behöva bli förstörd för att ett gäng puckon inte kan ta hänsyn till sin omgivning. Till råga på allt hade vi glömt att lämna tillbaka filmerna vi hyrde för 2 dagar sedan så nu kommer jag säkert få hyrböter..
 
 
 Min fina kille ställde upp som "arg-foto-modell".
 
 
Ny dag, nya tag.. Tänk positiva tankar! Vi tog en morgonpromenad till affären och köpte gomiddag till ikväll. Det är ju trots allt lördag. Så nu sitter jag här med 3 morötter och en proteindrink till lunch för att spara kalorierna till ikväll. Det blir en av mina favoriter: Ugnsbakad vitlöksmarinerad fläskfilé med potatis- och morotsklyftor och champinjon-peppar-sås. Åå, det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Mums!!
 
 
 
 

Dagens.

Jag har pratat med lilla mamsen idag, och gjort massa planer inför julen. Nu har jag skrivit en liten julplanering från 12-31 december, så att jag kan hålla reda på allt som ska göras. Visar imorgon hur det ser ut för mig mellan lucia och nyår. Det är rätt packat, men jag har några dagar lediga så om någon vill fika så är jag på!
 
Dagens blev rätt enkel med jeansshorts och en svart t-shirt. Gårdagens fläta fick stanna kvar en dag till och en liten piff upp fick bli ett av mina secondhandfynds-armband från förra veckan. Enkelt och skönt, men det funkar alltid. Jag har dessutom målat naglarna idag, det fick bli en blodröd färg. Man tar vad man har, som man säger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonlöp.

Vi sov rätt länge idag eftersom det blev lite sent igår på grund av min glömskhet med foto-uppgiften. Direkt på morgonen gick Daniel iväg till gymmet och jag satte mig vid datorn som vanligt. Men jag fick en sånt himla sug efter en joggingrunda så det blev en morgontur i parken. Jag har för tillfället väldigt dålig kondition, om man jämför med förut, så det blev bara 2 varv runt parken. Men jag blev helt slut i lungorna. Jag måste verkligen se till att få in löpandet som en del av vardagen nu de sista veckorna här, så att det blir någon skillnad. Det kändes verkligen jobbigt att kroppen orkade mer men lungorna sa stopp. Jag kanske måste öva på att andas?
 
Nu har jag tänkt ta tag i dagens studier och senare under dagen blir det en pw till affären. Vi ska äta tacos ikväll, fredagsmys! Och jag har faktiskt planerat att köpa tacochips den här gången. Vi brukar inte ha något annat än köttfärs, grönsaker, ost och sås eftersom bröden är så himla onyttiga (läs: innehåller för mycket kolhydrater för vår kost). Men idag är jag så himla sugen på något salt tilltugg, och någon gång ibland skadar inte. Vi får se om jag ångrar mig när jag står i affären och läser näringsvärdena..
 
 
 
Helt slut efter ca 1 km intensiv löpning. 
 
 
 
 
 

Endast fantasin sätter gränser.

Jag ska precis just Nu gå och lägga mig. Älskling har redan gått och lagt sig och jag har suttit uppe och gjort klart min VG-uppgift till fototekniken. Vi skulle måla med ljus på en nattsvart bakgrund och då sätter endast fantasin gränserna. Nu är jag äntligen klar och uppgiften är inskickat. Nu håller jag tummarna för en bra bedömning! Dagen har spenderats med en hel del plugg, en lång och en kort promenad, 2 filmer och massa pussar. En väldigt lyckad dag det vill säga. Som sagt ska jag gå och lägga mig nu (klockan är snart 1 på natten!) men ni får två av mina snyggaste verk från idag att titta på. Otroligt vad man kan åstadkomma med en svart bild, en kamera och en ficklampa. Puss
 
 
 
 
Jag funderar på att börja sälja min konst. Någon intresserad?
Skicka ett mail till [email protected]
 
 
 

22 November 2012.

Jag tror jag är te-beroende. Jag kan dricka hur mycket te som helst, speciellt när jag sitter och pluggar. Det känns mycket bättre när man har något att stoppa i munnen, och eftersom jag hatar att småäta (läs: är livrädd för att bli tjock) så får te bli min räddning. 
 
Jag har suttit och pluggat mestadels av dagen. I alla fall försökt plugga med diverse distraktioner på internet. Jag har dock trots andra roligare aktiviteter kommit en bra bit på vägen mot tentan i finansiell planering. Jag hoppas kunna klara tentan i februari. Men guuud, tänker väl ni då, det är ju skiiiit lång tid kvar!! Jo, så må vara, men det är banne mig inte lätt det här med finansiell planering. Alla dessa nyckeltal som kryper in här och var. En massa främmande ekvationer som inte ger någon logik (för mig). Men jag kämpar på, jag kämpar mig igenom högen med nyckeltal och finansiella strategier till jag ser dubbelt. För jag ska minsann klara den där tentan om det så är det sista jag gör!
 
Nu ska jag gå och hyra film.
 
 
 
 
 
 

Dagens.

Hade jag haft tillgång till min riktiga garderob hade jag matchat klädseln med ett par svarta jeans och klackar. Men tyvärr, mjukisshorts och träningsskor får duga. Vi skulle trots allt bara till affären. Det var lite halvkyligt, därav den höstiga utstyrseln. Jag tycker det är himla fint med lager på lager. Ser ni min vision? Tänk er ett pluffsigt linne instoppat i svarta tajta stuprörsjeans, med en skjorta över, och så västen på det. Och så ett par snygga pumps till. Alternativt ett par svarta stövlar/stövletter. Supersnyggt. Jag längtar hem. Min garderob ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny Signatur.

Jag har fixat en ny signatur till mina inlägg. Den förra blev så himla stor och tråkig. Nu har jag lagt in den nya i alla inlägg istället. Den blev lite lättare och tar inte över inlägget lika mycket. Jag blev faktiskt himla nöjd med den. Jag är ju lite galen i fjärilar och tycker att det är änglar på jorden. Fjäderlätta små änglar som flyger omkring så vackert. De är vackra och fantastiska men ändå så himla ömtåliga, fascinerande.
 
 
 
 
 

En hög med Studier.

Nu sitter jag här med en kopp te och gör mig redo att plöja igenom dagens plugghög. Jag ska titta på en massa föreläsningar och anteckna. Gå igenom en hel del nyckeltal och balansräkningar. Det är faktiskt himla intressant så fort man kommer in i det, det är bara jobbigt första halvtimmen. Det är därför det är så svårt att hitta motivationen till att börja, men har jag väl börjat brukar det flyta på ganska bra. Jag har faktiskt skrivit en ganska detaljerad studieplanering som jag ska hålla mig till för att det ska bli så enkelt som möjligt. Håller jag mig till den kommer jag även att ha mycket mer fritid och träningstid. En nackdel är dock att jag är en person som är superbra på att planera, men mindre bra på att hålla mig till mina planeringar. I teorin borde jag alltså vara en supereffektiv person som har hur mycket tid över som helst, men i praktiken fungerar det inte riktigt så för jag är lat, precis som de flesta andra. Det är helt enkelt mycket roligare att städa, laga mat, läsa bloggar, ringa vänner eller bara glo in i väggen än att plugga. Synd, men sant.
 
Undra om jag har några räkningar som behöver betalas snart...eller om jag kanske borde planera hemresan..kanske packa väskan och se hur mycket som får plats..nej, nu kom jag på att jag nog måste rensa ur kylen och sen diska. Eller just ja, plugga var det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 November 2012.

Ännu en dag har passerat. Det känns som att dagarna går alldeles för fort. Fast ändå inte. Jag längtar och vill att tiden ska gå snabbt så att jag kan åka hem till min underbara familj och mina fina vänner. Men ibland känns det som att jag inte riktigt hinner med. Det är redan den 20de november och jag har haft flera veckor på mig att göra min vg-uppgift till fotokursen. Har jag tagit tummer ur och gjort den? -Nej. Varför? För att tiden går för fort, dagarna flyger fram och jag tror fortfarande att det är igår när det har gått 5 dagar. Jag känner mig lite borttappad, som att tiden tappade bort mig förra veckan och jag har inte hittat hem. Förmodligen beror det på att jag har haft ett migränanfall väntandes runt hörnet som gjort att min hjärna har smält. För i vanliga fall är jag ju himla motiverad och duktig, eller..? 
 
Det här säger jag varje dag, men imorgon ska jag ta tag i studierna ordentligt. Och det menar jag verkligen. Imorgon ska jag plugga finansiell planering tills jag spyr. Jag ska fixa min vg-uppgift om det så är det sista jag gör. Jag ska stå emot lockelsen av film och internet. Jag ska inte städa huset, jag ska inte tvätta kläder, jag ska inte ligga i sängen hela dagen och skylla på att jag är sjuk. Jag ska plugga. Jag ska möjligtvis ut på en lång promenad också, men bara för att rensa huvudet när jag studerat hjärnan i bitar. Punkt.
 
Nu ska jag gå och lägga mig, det är sent här i Australien. Drömma mig tillbaka vår långa resa genom Australiens vildmarker. Samla lite kraft inför en hård dag imorgon. God natt. Njut gärna av mina inspirationsbilder <3
 
 
Någonstans mellan Pomona och Sydney i oktober. Utsikten var fantastisk och vi var bara tvungna att stanna för att njuta av den.
 
Hells Gate i Noosa Heads National Park. Otrolig utsikt och höll man sig inte på mattan kunde man dratta ner för klippan och rakt ner bland stenar och skummande vågor. Läskigt.
 
Painted Desert. Ett underbart ställe mitt ute i ingenstans. Vill man ha öde, är det hit man ska åka. Sanden var i alla möjliga färger och kullarna glittrade i solen. Här sitter jag mitt på den högsta avsatsen och filosoferar om livet.
 
 
 
 
 
 
 

Migrän.

När jag vaknade upp idag hade jag sprängande huvudvärk och det kändes som att tusen vita lampor lös i mina ögon och gjorde så min hjärna exploderade. Det var bara att ta på sig en sovmask, lägga kudden över huvudet och försöka somna om igen. Jag verkligen hatar att ha migrän, och det var ett bra tag sedan jag hade det senast så det var väl dags nu. På grund av detta har jag nu sett suddigt hela dagen och mina reflexer fungerar inte som de ska eftersom allt jag ser inte registreras på en gång. Superjobbigt! 
 
Det tråkigaste är att resten av dagen i princip blir förstörd eftersom jag inte kan koncentrera mig tillräckligt för att plugga, jag kan inte gå ut för allting är för ljust, jag blir inte hungrig för huvudvärken får mig att må illa, osv. Det enda positiva är väl att jag kan sitta hemma in-snurrad i filt och dricka te. Och att min pojkvän tar hand om mig och hyr massa filmer till ikväll. Jag får knapra "eeze" och hoppas att migränen släpper tillräckligt för att jag ska uppfatta vad filmerna handlar om. Peeze!
 
Jag har verkligen känt mig helt kluven idag. 
 
 
 
 
 

 

New in.

 
 
 
Jag vill bli bjuden på fest, gå ut och dansa, gå på finmiddag, gå på cocktail party. Jag vill mixa och matcha med snygga kläder. Ja, nästan vad som helst för att kunna smycka mina handleder i dessa underbara länkar. Jag fyndade på secondhand och kom hem med de här tre underbart snygga armbanden. De kostade mer än vad man vanligtvis lägger på armlänkar, men det var det värt. De kommer att piffa upp alla mina kommande party outfits! Jag älskar dom!
 
 
 
 
 

Hårdträning.

Det har blivit lite si och så med min träning de senaste veckorna. Mest på grund av brist på motivation och träningsinspiration. Men igår bestämde jag mig, jag bestämde mig för att nu fick det vara nog på självömkande. Idag var jag på gymmet och körde ett hårt pass. Benböj, press, bänkpress, chins och lite mer rumpa. Det känns lite mört i benen nu.
 
Jag har fixat träningsschema och matschema för att få ut det bästa möjliga nu fram till hemresan. Jag vill ju inte komma hem och se ut som "hej, kom och hjälp mig". Så idag kände jag att det fick bli en vändning. Efter passet var jag dock helt slut och det slutade med en powernap på 4 timmar. Där försvann den dagen... 
 
 
Inför träningen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lightroom II.

 
I torsdags skrev jag om ett par bilder jag gjort om till splittone i Adobe Lightroom, ni kan läsa det inlägget HÄR. Igår satt jag också och fifflade lite. Jag tycker det är så himla kul att redigera bilder och tycker det är så konstigt att jag inte har gjort det tidigare. Jag har nyligen skaffat Photoshop och har tidigare aldrig tänkt på hur mycket man faktiskt kan göra och hur fina bilderna kan bli. Så det är väl en nyfunnen kärlek, det här med redigering. Jag har lite planer på att ta en redigeringskurs till våren, eller sommaren, men det beror på hur mycket tid jag har på sidan av affärsjuridiken. 
 
Här är två till bilder med splittone som jag har både tagit och gjort om. Den första bilden är på mig och Daniel i solnedgången och jag tyckte det passade fint med rosa/lila tillsammans med den svarta siluetten. Den andra bilden är på Sydney Skyline, alltså staden sett från Kungliga Botaniska Trädgården. 
 
Sunset Silhouette - solnedgång någonstans mellan Sydney och Melbourne 
 
Sydney Skyline - vy från Sydney Royal Botanic Gardens
 
 
 
 
 
 

Morning tea.

God morgon!
 
Jag har sovit som en liten griskulting inatt och var tydligen inte lätt att väcka heller. Det tog min älskling en timme med gulliga ord och pussar innan jag ens öppnade ögonen. Som vanligt stannar jag hellre i drömmarnas värld än att vakna upp till en massa "to do's". Känner ni igen er? Har ni lätt för att vakna eller är sova det bästa som finns?
 
Nu sitter jag vid datorn och har min vanliga morgon runda på internet. Läser lite bloggar och letar inspiration till dagen. Dricker en kopp te och antecknar lite viktiga saker samt inköpslista för idag. Vi ska snart gå en promenad och sedan handla. Jag håller även på att planera min kost och träning inför nästa vecka, det har blivit alldeles för mycket godis och lathet nu det sedanste. Skärpning!
 
 
 
 
 
 
 
 

Sushi.

Sushi har länge varit en av mina favoriter, så idag blev det sushi till lunch. California Special Roll och Prawn Roll valdes idag och de var båda mycket goda. California var nog min favorit av de här två. Men jag måste ändå säga att ingenting slår min älskade sushirestaurang i Linköping. Deras avokadosushi, tonfisksushi och laxsushi är gudomliga! Jag vet vad min första måltid blir när jag kommer tillbaka till Linkan! ^^
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens.

Hej Hej!
 
Jag tycker det är lite svårt, det här med outfits, just nu. Eftersom jag endast har ett visst antal kläder att välja mellan, och detta antal är under 20, så känns det som att det är lite svårt att komma på snygga kombinationer. Jag längtar som en tok tills jag kommer hem till min älskade garderob med tusen miljarder kläder att vraka i. Jag älskar kläder och kan lätt byta outfit 4 gånger om dagen.
 
Idag var det lite kyligt ute och därför blev det mina enda par långbyxor matchat med en svart tröja och en mysig väst. Hatten köpte jag idag på marknaden, man kan inte åka hem från Australien utan att köpa en Crocodile Dundee-hatt. Den är gjord av äkta skinn och har ett band av krokodilskinn med tre tänder fastsydda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

17 November 2012.

Nu har jag precis vaknat och gått upp. Idag är det lördag och vi har planer på att spendera ett par timmar på en av Australiens största marknader, Queen Victoria Market. Vi var på nattmarknaden i onsdags som är en mindre version och det var mest bara massa mat och efterrätter. Idag hoppas jag på en massa olika stånd med fina saker jag kan köpa. Tänkte även titta runt lite efter julisar till mina vänner och familjen hemma. Eftersom jag kommer hem den 12 december så vet jag inte hur mycket tid jag kommer ha att gå på stan innan jul. Jag lägger hellre tiden på att njuta av mina nära och käras närhet. 
 
Jag saknar den här lilla ängeln mest <3
Min bebis, Bäzzi Bajskorv, fyller 7 år i januari! Stora tjejen.

 
 
 

Lemon Meringue.

Idag är det Fredag, vilket innebär god mat och efterrätt i vårt hem.
Middagen består av ugnsbakade grönsaker, potatis och fläskfilé. Vi har även gjort en hemgjord pepparsås till. Jag ser alltid fram emot fredagen hela veckan, just för matens skull. Det är extra mysigt och extra gott om man gör helgen till något lite finare. Vi äter oftast alltid god mat för jag har en sån duktig kock till man, men helgen blir ändå alltid lite mer speciell. Han står just nu och förbereder grönsaker och potatis medan jag latar mig. Skönt. Jag har stått i köket och donat och gett instruktioner i säkert 2 timmar redan, så nu var det hans tur att ta rodret.
 
Vi äter inte så mycket godis (läs Daniel äter inte så mycket godis och jag försöker låta bli, vilket inte alltid funkar) och har bestämt att vi istället bakar efterrätt på helgen. För 3 veckor sedan blev det en massa bullar, förra veckan gjordes det blåbärscheesecake och idag står Lemon-Meringue paj på schemat. Detta är min absoluta favorit efterrätt, tillsammans med crème brulée, men liksom sistnämnda har jag aldrig gett mig på att göra det hemma. Någon gång ska vara den första och idag blev jag riktigt sugen. Jag gjorde även en hemgjord vaniljsås enligt ett recept av Per Morberg. Riktigt god, men nästa gång tar jag dubbelt av vaniljstången för den blev lite klen. Pajen blev riktigt god och består av hemgjord lemoncurd på smuldegsbotten toppad med maräng och en skvätt hemgjord vaniljsås. Mums!
 
 
 
 
 
 
 

Tusen gånger starkare.

God morgon, mina kära!
 
Jag vill tipsa om en bra film som finns på youtube. Den är uppdelad i serieavsnitt men går att kolla på som en hel film om man ser avsnitten efter varandra. Den är även bra att visa för eleverna i skolan och låta dem tänka igenom vilken roll de har i umgängeskretsen. Eller också kan man se den hemma med sina barn och sedan ta en diskution om hur man bör bete sig i skolan. Filmen visar hur det ofta ser ut i en skolklass och jag tycker att det är viktigt att ändra på detta synsätt på hur killar och tjejer bör vara, vad som är accepterat eller inte. 
 
Filmen handlar om en klass i högstadiet som fungerar som vilken annan klass som helst. De coola, töntarna, den där feta tjejen som hänger efter alla, killarna som tar all plats och tjejerna som accepterar att killarna bara är omogna. Sedan kommer en ny tjej till klassen som vågar stå upp, vågar ta plats och ändra på normen. Vad händer då med klassen? Jo, allt blir uppochner och kaos. 
 
Filmen heter "Tusen gånger starkare" och är verkligen värd en titt.
 
 
 

15 November 2012.

Dagen har spenderats helt och hållet inomhus och jag blir lite irriterad på mig själv faktiskt. Jag är en person som verkligen inte mår bra av att bara sitta inne. Jag blir sur, jag blir lättirriterad och jag blir en total bitch mot min kille. Helt oacceptabelt, jag vet. Men sen är det något i min hjärna som stoppar mig från att gå ut ibland, det känns lite läskigt på något sätt. Jag känner mig helt enkelt tryggare inomhus vissa dagar, framför datorn och utan folk. Men det är ju lite konstigt eftersom att jag är den mest sociala person jag känner. Jag antar att man ibland behöver de där dagarna för sig själv. Jag har ju i och för sig Daniel bredvid mig 24/7, men det gör ingenting sålänge han står ut med mitt humör. Idag rann väl bägaren ur lite, när jag var som grinigast, för det slutade med att han tvingade ut mig på baksidan i minst 5 minuter för att ta lite luft. Det är tur jag har en sån underbar kille som tar hand om mig och vet vad jag behöver när jag själv inte har en aning. För det hjälpte verkligen, lite luft och jag var som ny igen.
 
Så den här bilden är till min älskade pojkvän,
som gör allt för att jag ska vara lycklig och glad.
Jag älskar dig.
 
 
Alla borde ha en sådan fin person i sitt liv. Som gör dig glad och lycklig när du känner dig nere. Se till att leta upp en sådan person idag! Om du har en person i ditt liv som gör dig glad och som alltid finns där för dig, ring upp han/henne och säg det. Gör personen lycklig tillbaka.
 
 
 
 
 
 
 

Lightroom.

Hejhej!
 
Jag går just nu en kurs i digital fotografi, vilket innebär att jag studerar hur kameran fungerar, de olika funktionerna man kan använda sig av och en hel del annat grundläggande. Jag läser också om hur man presenterar bilder i olika sammanhang och om hur man redigerar bilder. Till redigeringen använder jag mig av Photoshop 5 och jag har även en provversion av Adobe Lightroom. För ett par veckor sedan testade jag en ny effekt i Lightroom som heter Splittone, eller "delad toning" på svenska. Det innebär att man lägger en färg på högdagrarna (de ljusa partierna) och en annan på lågdagrarna (de mörka partierna) i en svartvit bild. Resultatet blir väldigt annorlunda och riktigt häftigt! För några veckor sedan provade jag mig fram i Lightroom och resultaten ser ni här:
 
Butterfly effect - Karijini National Park
 
Underwater Sunshine - Cairns, Great Barrier Reef
 
Jag har även suttit och finurlat lite med Lightroom ikväll och fler bilder kommer imorgon eller i helgen.
 
 
 

Suzuki Night Market.

Godmorgon!
 
Jag och min Dani har mest suttit inne och pluggat nu de senaste två veckorna. Vi har blivit lite trötta på att flänga runt hela Australien och se allt på ett par månader. Men igår fick vi nog av att sitta inne i myskläder hela tiden. Vi dressade upp oss lite och gick ut på nattmarknad. Under sommaren i Melbourne (november-februari), är det nattmarknad varje onsdagkväll mellan 17-22. Det är mest mat från olika delar av världen, en massa sötsaker och lite stånd med allt möjligt. Det var mest bohemska stånd, med smycken, prylar, stickat, "rädda världen"-grejer och saker som folk har gjort själva. Det var riktigt mysigt och det fanns en hel del vackra ting på marknaden.
Vi planerar att åka dit nästa onsdag också, och även under helgen då det är Queen Victoria Market, den största marknaden i Melbourne (året om 4 dagar i veckan). 
 
Vi provade grekisk souvlaki till middag igår, men det fick jag ont i magen av så det var ingen hit. Efter middagen gick vi omkring och testade olika godsaker som fudge och minicupcakes. Fudge är inte riktigt min grej då jag tycker det mest smakar smörkladd, men Daniel älskar det så jag var ju lite tvungen att smaka ändå. Däremot minicupcakes, där har vi en favorit! Stora cupcakes är såklart också super, men då blir man så himla mätt och så smakar det bara samma sak hela tiden. Med minisar så kan man blanda lite olika! Vi smakade en med vaniljbotten och jordgubbsfrosting, den var helt himmelsk. Och jag var bara tvungen att köpa med mig några hem för att fota, de var ju så himla fina!
 
 
Vaniljcupcake med stjärnor, Choklad&Baileys cupcake med vaniljfrosting, 
Chokladcupcake med hjärtan och Vaniljcupcake med jordgubbsfrosting
 
 

Vem är jag?.

Mitt namn är Micaela och jag är 23 år. Jag är sambo, hundägare, student och träningsnarkoman. Jag älskar att fundera och tänka, men har oftast ingen att dela med mig av mina åsikter med. Jag tycker om att umgås med min sambo och mina vänner, jag pratar gärna i telefon i flera timmar och jag gör helst vad som helst förutom att studera inför tentor. Ja, till och med städar. 
 
 
Just nu bor jag i Australien tillsammans med min sambo. Det hela började med att jag skulle läsa utlandstermin i Frankrike och jag hade några månader innan nyår 2012 träffat en underbar människa som jag trivdes otroligt bra med. Han var min bästa vän och hjälpte mig genom alla svårigheter som uppstod i mitt liv just då. Vänskapen utvecklades till kärlek och vi började umgås oftare. Bara några veckor efter att vi börjat umgås som ett par skulle han åka till Australien i ett år. Det kändes förjävligt. Men vi bestämde oss för att vi skulle vänta och se vad som händer, jag skulle ju trots allt också åka iväg. Vi spenderade en helt underbar midsommar ute i stockholms skärgård och det var sista gången jag skulle se honom på över 1 år. När han lämnade av mig vid tåget hem, var det den hemskaste känslan jag någonsin haft. Att älska någon så fort var ju otroligt bara det, men att han dessutom skulle åka ifrån mig det var bara hemskt.
 
Det enda jag gjorde den sommaren efter att han åkt var jobba och träna, det fanns inte ork till så mycket annat och jag försökte bara tänka positivt. Några veckor efter att han åkt och vi hörts varje dag så bestämde vi att det trots distansen skulle vara han och jag. Det var jobbigt, men det var så värt det! Han bokade en biljett till Frankrike från Australien i november för att spendera 6 veckor och julafton tillsammans. När vi sågs på stationen var det en så konstig känsla. Där stod min pojkvän, som jag inte träffat på 5 månader och vi var som främlingar för varann. Men det tog ungefär 2 timmar, sen var allt tillbaka i gamla vanliga banor med skratt och lek. Helt underbart. Vi bestämde även att jag skulle åka till Australien direkt efter mina tentor i Frankrike och jag bokade en resa för den 6 januari. När den dagen kom var jag så nervös att jag mådde illa. Det kändes så konstigt att åka jorden runt för kärleken, trots att det bara var 10 dagar sedan vi sågs senast. Men vad gör man inte för mannen i sitt liv?
 
 
Jag tog flyget till Australien, från Paris. Tog studieuppehåll från affärsjuridiken i Linköping, hyrde ut min lägenhet till min syrra i andrahand och bara stack. Det har varit det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag och Daniel har det helt underbart tillsammans och jag bara längtar efter att komma hem och börja leva ett normalt liv tillsammans. Dagens läxa? Ta chansen när den kommer, det kan förändra hela ditt liv!
 
 

14 November 2012.

Imorse blev jag väckt av en allergisk älskling. Han fick någon sorts allergiutbrott igår när han höll på att göra iordning bilen för våra köpare. Jag tippar på att det är pollenallergi med tanke på att han endast får det när han är ute och gör något och det är fint väder (sommar). Han sprang iväg till apoteket nu för en stund sedan för att köpa hösnuve-tabletter och se om det hjälper. Men innan han skyndade iväg så fick jag bli nerbäddad till tänderna med kuddar och täcken runt hela huvudet, med bara ett litet andningshål kvar. Han är så underbar, min man.
 
Nu sitter jag och morgonmyser framför datorn med en filt och tossor på fötterna. Det är så himla mysigt med morgnar, när man tänker efter. Jag brukar annars vara en nattmänniska och vakna först efter 10, men jag har märkt att det bara är att vänja sig av med. Ingen är född till natt- eller morgonmänniska, det blir vad man gör det till som med allt annat. Jag ska snart gå ner och laga lite te och sedan fortsätta mysa en stund till.
 
 
Det tog jättelång tid att ladda upp bilderna. Nu har jag redan druckit te och myst framför datorn. Daniel stack iväg till gymmet och jag är redo för en powerwalk i parken. 
 
 
 

Les Inutiles.

Är det någon mer än jag som ibland känner att vackra saker talar till en? Det var precis så jag kände idag när jag och Daniel var på upptäcksfärd i området för att köpa kaffe och handla. Till min besvikelse blev det dock inget kaffe. Däremot blev det en tur till banken för en insättning av pengarna för bilen som vi sålde idag (Yes! Money money ^^). Nu är vi äntligen fria från alla materiella ting som kan hålla oss kvar här i Australien och dessutom flera tusen dollar rikare. 
 

Mellan besvikelsen över kaffet och turen till affären tog vi en sväng i en second hand butik som skulle stängas ner. Tyvärr fann jag inget av intresse eller värde som var värt att lägga pengarna på, det var helt enkelt ingenting som talade till mig. Därefter blev jag lite sugen på att kika i en butik vi gått förbi flera gånger men aldrig varit inne i. Det är en sån där toppmodern inredningsbutik, med massa prylar och färger. Sånt som är otroligt snyggt att lyfta upp ett hem med. En orange lampa, en limegrön brödrost, en knallrosa klocka, en massa stilrena färgklickar helt enkelt. Jag blir upplyst både härs och tvärs av Daniel om att vi faktiskt ska åka hem snart och inte har plats för en massa "onödiga prylar", som han så fint kallar mina underbara impulsköp. Men jag kunde verkligen inte låta bli att köpa den snyggaste väsk-tag jag någonsin sett, trots att jag precis har köpt en för ett par dagar sedan och dessutom fick en av vår husvärd innan vi lämnade Perth i juni. Den låg där i skålen inne i affären och ropade på mig, den ville följa med mig hem och jag var bara tvungen att lyssna på den. Och jag är nöjd, så otroligt underbart nöjd.   

 

     
Étiquette de bagage - Les in'utiles [¡magest d'orient]
Den här fina väsk-tagen hittade jag i en butik här i Melbourne som heter AeroPlus Designs.
 
Tips: Om du känner efter djupt inom dig när du är på väg att göra ett impulsköp, se då till att ställa dig själv ett par frågor. 1. Har jag verkligen råd med det här? 2. Behöver jag det här? Om svaret på båda dessa frågor är "Nej", ställ då den viktigaste frågan av alla: 3. Kommer jag ångra mig om jag INTE köper det här? Svaret på den sista frågan är oftast också "Nej", men ibland hittar man de små guldkornen som bara måste följa med hem.
 
 

12 November 2012

Jag tänkte berätta lite om vad min plan är. Jag är trött på att tycka och tänka saker i tystnad, det är så himla tråkigt när man inte kan prata med någon. Och jag tycker och tänker väldigt mycket. Min plan är därför att skriva ner mina tankar och tycken om allt jag kommer på, och sedan lägga in det i inlägg här så att ni kan läsa. Det blir lite som en dagbok, fast mest med åsikter om vanliga problem, politik och juridisk korrekthet. Lite allt möjligt med andra ord. Dessutom kommer jag att dela med mig av min kreativa sida i form av min fotograf-hobby och kanske lite konstverk här och var. Det borde finnas något för varje smak.
 
Min syn på livet är att man ska göra det bästa av situationen. Gör livet till något roligt och ha kul samtidigt som du gör något viktigt. Sitt inte bara i soffan och tyck synd om dig själv för att du inte har allt du vill, inte ser ut som du vill, inte har ett bra jobb, inte har träffat den där mannen i ditt liv (eller kvinnan). Lyft på arslet och ändra på alla de sakerna. Gör skillnad, kanske inte för världen men i alla fall för dig själv. Du kan göra precis allt du vill och om du bara bestämmer dig, kan ingen stoppa dig. Kör hårt och visa att du finns!
 
 
 
Alla bilder jag lägger upp är tagna av mig och är alltså mina bilder. Användande av mina bilder får endast göras i samtycke med mig. Vill du använda någon av mina bilder? Skicka ett mail till: [email protected]
 
 
 

Jämställd föräldraledighet.

 
Det här med jämställdhet är en viktig fråga.
Föräldraledigheten stället sig in i just den frågan och det debatteras om ifall inte mannen bör vara hemma mer, medan kvinnan ska jobba. Att föräldraförsäkringen bör tas ut av båda föräldrarna i lika delar, mot att 76% tas ut av kvinnan som det ser ut nu. Det vore ju jättefantastiskt om båda föräldrarna kunde vara hemma lika mycket, och jag hoppas och tror att de flesta män i dagens samhälle som precis har blivit pappor vill vara hemma med den lilla familjen. Det finns vissa praktiska problem som tyvärr inte går att komma undan. Under de första månaderna är det självklart att det är just mamman som ska vara hemma med barnen eftersom man ammar och det finns trots allt ett speciellt band mellan en nybliven mamma och hennes barn. Jag kan inte tänka mig att jag skulle vilja återgå till jobbet och lämna mina småttingar hemma. Sedan har vi ju det lilla problemet att det oftast (faktiskt) är mannen som tjänar mest pengar, vilket gör det ganska naturligt att det är kvinnan som får offra sin lön för att istället vara hemma. Om ni tar er en funderare på detta: En man och en kvinna älskar varandra, båda har hyfsad ekonomi och klarar sig varje månad. De bor tillsammans och har länge funderat på när rätt tillfälle att skaffa barn är och bestämmer sig för att nu får det vara dags. Kvinnan blir gravid och det är den lyckligaste stunden i deras liv. De sätter sig ner och planerar inför framtiden, när bebisen kommer. Hur ska de göra med ekonomin, hur ska de klara av att få allt att gå runt? Jo, det logiska är att den med högst lön fortsätter att jobba så länge det går och tar endast ut den obligatoriska föräldraledigheten. På det sättet får barnet en förälder hemma att umgås med och familjen drar samtidigt in tillräckligt med pengar för att ha det bra. Detta visar sig även i form av "ledighet för sjukt barn". Eftersom vi lever i ett ojämställt samhälle, där männen oftast har högre lön, är det mest logiska att det är just kvinnan som är hemma med barnen, av ekonomiska skäl. Det är klart att det finns familjer som gör precis tvärtom eller försöker ställda vågen jämnt.
 
Nu pratas det om att göra en reform och att papporna bör vara hemma mer med barnen, att de blir berövade sin rätt att vara pappor och att barnen berövas sin rätt till en pappa. Men pappan finns där hela tiden, kanske inte fysiskt just i detta nu, men familjen gör så gott de kan för att alla ska bli nöjda. Hur blir det om den här reformen går igenom och pappor blir tvingade till att vara hemma med barnen en viss tid och mammorna inte har en tillräckligt hög lön för att försörja familjen? Föräldraförsäkringen kanske inte räcker till i just den situationen och familjen måste istället kämpa med hyran och räkningar. Gör det familjen lyckligare? Hamnar då inte barnet ikläm för andra problem? Blir inte föräldrarna mer stressade och finns det inte då en större risk för osämja i familjen än om pappan hade kunnat jobba? Missförstå mig rätt, jag är helt för att pappor ska vara hemma med barnen mer och jag tycker det är hemskt att det finns de som väljer att hellre jobba. Men jag tycker att det borde vara ett val för varje familj. Man måste se till helheten i varje enskild situation och beräkna hur ekonomin påverkas av att den ena eller andra är hemma med barnet. Sen är det klart att det är tråkigt att hela detta problem ska leda till att kvinnor hamnar efter i löneutveckling och andra förmåner i arbetslivet, men det anser jag är samhällets fel. Man kan inte dra alla kvinnor över en kam och tänka som en del företagschefer gör: "här kommer en ung kvinna på anställningsintervju, jag måste hitta en ursäkt till att inte anställa för hon kommer säkert gå och bli gravid så fort hon får chansen". Är detta kvinnornas fel? Är det inte den skeva bild som samhället har på kvinnor, att vi går och blir gravida för att straffa företagschefer?
 
 
 
Ska politiker få bestämma hur familjer bör delas upp? Är det inte upp till var och en att gå igenom sin egen situation och lösa den på bästa sätt? Är vi inte vuxna människor som kan ta ansvar för vårt eget liv? Tror ni inte att vi är tillräckligt ansvarsfulla att ta hand om vår egen familj och göra det som är bäst för just oss? Finns det någon annan än du själv och din partner som kan säga hur du bör fördela er tid mellan jobb och barn? Är vi så oförmögna att klara oss själva att någon annan behöver ta detta beslut åt oss? 
 
Kommentera gärna med dina åsikter!
 
 
 

Bestick-problemet.

Ett av världsproblemen i dagens samhälle är det här med hur besticken ska stå i diskmaskinen. Det är ju befängt att folk ens kan tro att de ska stå med skaftet upp?
 
Jag har precis läst en artikel om att hur man ställer besticken i diskmaskinen är anledningen till relationsprblem. Det känns ju som att om det är något som påverkar din relation med din respektive så har ni definitivt probelm på annat håll också. Hur kan bestickens riktning i diskmaskinen vara anledningen till att du och din man bestämmer er för att skiljas? Låter man en sådan liten och obetydlig sak gå i vägen för sin relation kan det inte ha varit mycket av relation till att börja med. Sen att aftonbladet väljer att lägga ut en artikel om detta är väl ändå knäppt? Hur kan det vara en av de viktigaste nyheterna i Sverige? Är vi verkligen så tråkiga att vi inte har något intressantare att skriva om än att bestick i diskmaskinen är roten till dina problem. Finns det då inte allvarligare problem? Och vem tror på fullaste allvar att det ens är ett problem? 
 
Kan inte du och din partner komma överrens om en riktning på besticken i diskmaskinen så lovar jag att ni har tusen större bekymmer att lägga tiden på! En relation bygger på ömsesidig respekt och kärlek. Har man dessa två blir det otroligt enkelt att lösa alla problem och bekymmer som någonsin kommer korsa relationens väg. Det krävs såklart även att man känner sig trygg med sin partner och att man väljer att prata med varandra om sina problem istället för att vänta på att bägaren ska rinna över.
 
Om detta nu skulle vara ett så stort problem som aftonbladet får det att låta (men i mina ögon och öron känns det mer som ett skämt), så råder jag alla att hädanefter införa bestickfrågan som ett stående ämne i hela den här "pappa kör onda ögat och vill veta allt om mina killar"-processen. Då lär vi definitivt få slut på bestick-problemet. Personligen anser jag att besticken ska stå med skaftet nedåt, och jag har turen med en partner som tycker lika. Hade han däremot haft en annan åsikt så gud hjälpe honom. Då blir det soffan i en vecka medan jag funderar på hur det blir med relationen! Och naturligtvis hade detta varit världens undergång, eller?
 

Hur ställer ni era bestick? Har ni problem i er relation? Har besticken något med de problemen att göra?
Kommentera gärna!
 
 
 

Micaela C.W

En 24 årig kvinnas tankar om världen och tillvaron. Fotografi, Träning, Vardag och en gnutta tankar om världsproblemen i dagens samhälle. Allt jag skriver är endast mina egna åsikter om saker och ting, jag har inte för avsikt att såra eller kränka någon, utan vill endast uttrycka mina tankar.

RSS 2.0