Vinterland.

Nu, äntligen, är jag hemma igen och det känns bra. Det är en väldigt stor omställning med både vädret och egentligen allting. Umgås med familj varje dag som jag inte träffat på 16 månader och dessutom har jag jetlag. Inte i form av tidsomställningsproblem, men allt annat. Det jobbigaste är att äta..jag blir inte hungrig och har inte ätit nästan någonting på två dagar. Eftersom det för mig är "natt" under svenska dagen, så är min mage inte inställd på att äta och under natten sover jag ju, så då blir det ingen mat. 
 
Jag har hunnit ränna runt på stan med mormor två dagar i streck och imorgon blir det skansen-marknad. Idag kom min kära "gammelmorbror" och hälsade på från Gävle (mormors bror, alltså). Jag och mormor mötte upp honom på Centralen och sedan gick vi och fikade och åt lunch (de åt, jag drack ramlösa). Handlade lite saker också som jag ska visa senare och så fick jag en skiiitsnygg skinn-ryggsäck av mormor som hon inte använder. Hon är så snäll, min kära mormis.
 
 
Arkivbild.
 
 
 

Gingerbread House.

Tidsinställt inlägg. Jag har just landat hemma i Sverige och har pusskalas med familjen!
 
Som jag har skrivit förut så fick vi ju låna ett hus av ett äldre par som vi jobbade hos när vi var i Broome. Vi behövde endast betala för gas och vatten. Detta löste de flesta av våra penga-bekymmer då det hade blivit avsevärt mycket dyrare att bo på backpackers eller vandrarhem. Som tack för att vi fick stanna här i deras fina hus i 6 veckor, bakade vi ett pepparkakshus till dem (jag har visat det HÄR). Nu har jag slagit in huset i cellofanplast och även skrivit ett litet julkort. Jag hoppas de blir glada när de kommer hit den 21 december och har ett pepparkakshus redo att ätas upp.
 
 
Jag tycker inslagningen av pepparkakshuset blev i världsklass, för att vara första gången. Jag kanske borde bli bagare och öppna egen budfirma. Någon som vill beställa ett inslaget pepparkakshus till julen 2013?
 
  
 
 

Royal Botanic Gardens.

Tidsinställt inlägg. Just nu sitter jag på flyget på väg hem till Sverige!
 
Blomstertid i Botanic Gardens. Det var så himla fint med alla vackra färger och former. Det är superstort och man kan vandra i timmar. Vi hann tyvärr bara med ca en femtedel av hela parken. Jag hoppas på att återvända en dag.
 
 
 
 
Och så en bild på min Pälski ♥
 
©Micaela Collin Westlund.
 
 
 
 

Art By Queen.

Tidsinställt inlägg. Just nu sitter jag på flyget på väg hem till Sverige!
 

Okej, när jag hade vunnit det STORA rosa paketet från Pinkoholic så blev jag verkligen hyperglad och trodde inte det var sant förens Daniel också hade läst mailet och kollat på deras facebook sida. Och det var sant. Detta fick jag reda på precis innan sängdags, så tror ni jag kunde sova? Nej, hjärtat slog ju i 280 och jag låg där och log och bara glodde i taket. Helt sjukt (att jag vann!).
 
När jag vaknade på morgonen satte jag på datorn och gick in på facebook, som jag gör varje dag. Jag vet, jag har inget liv ;P. Det första jag ser är att vinnarna för en andra tävling har publicerats och JAG står som en av dem!!! Haha, ni kan ju fatta min chock när jag har turen att vinna TVÅ tävlingar på TVÅ dagar!!! Ännu mer sjukt. Den här andra tävlingen var en jag blivit tipsad om av en bekant (eller rättare sagt, hans facebook). Den handlade om en tavla från en konstnär som heter Queen. Man fick välja vilken tavla man ville vinna av kanske 50 olika tryck och sedan drog de 15 vinnare. Helt otroligt att jag blev en av dem. Jag har nu fått ett mail från posten om att min tavla (eller trycket som jag får rama in) ligger på en hylla och väntar på mig! Den kommer bli sååå snygg i min och pälskis lägenhet och ska få en alldeles egen hedersplats. 
 
 
Den här tavlan valde jag.
Bild från artbyqueen.
 
Hur snygg är den inte??!! Jag älskar abstrakt konst och de här färgerna är så snygga tillsammans. Den är enkel men samtidigt skrikig och syns. Den är 50x50cm stor, så den kommer verkligen att synas =). Den är dessutom signerad av konstnären!
 
 
 
 

Pinkoholic.

Tidsinställt inlägg. Just nu sitter jag på flyget hem till Sverige!!
 
Jag har ju helt och hållet glömt bort att berätta en jätterolig sak!! Först och främst så brukar jag aldrig tävla på facebook. Ni vet sådana tävlingar som olika företag har och som man ska dela och gilla, osv. Sedan fick jag syn på en tävling från Pinkoholic och kände att jag bara måste testa, men det är ju så himla liten chans att man faktiskt vinner. Och vet ni vad? JAG VANN!! 
 
Så nu har jag ett paket där hemma som bara väntar på att bli slitet i tu. Paketet med min vinst innehåller en hel bunt med ROSA träningskläder, från topp till tå! Strumpor, mjukisbyxor, linne, mössa, solglasögon, gympa-påse och en vattenflaska! Gissa om jag kommer vara redy to hit the gym när jag kommer hem. Så härligt och himla kul. Verkligen vad jag behövde. kan jag säga. Jag sprang omkring som en galning och kunde inte sluta skratta när jag fick mailet av Viktoria om att jag hade vunnit. 
 
 
 
 
Och nu när jag har vunnit EN gång, tror ni inte jag blir beroende av att tävla då? Fast jag har nog förbrukat min chans...trodde jag, men vänta bara tills ni läser Nästa inlägg!!!!! Hihihhi
 
 
 
 

Shrine of Remembrance.

Just nu sitter jag och Daniel på flyget på väg hem till Sverige, så detta är ett tidsinställt inlägg. Jag kommer inte att ha tillgång till internet förens imorgon eftermiddag. Det kommer alltså komma upp lite tidsinställda inlägg under dagen och imorgon, mestadels med bilder från vår resa här i Australien.
 
Jag berättade i fredags att vi varit på Royal botanic gardens här i Melbourne och jag tänkte dela med mig av lite bilder jag tog under dagen. På vägen till trädgården gick vi förbi en minnes-byggnad som är till för att hedra alla som dog under första och andra världskriget. Det var ganska många bilder så det kommer fler imorgon, med tema på blommor från Botanic Gardens. Hoppas ni uppskattar!
 
 
Shrine of Remembrance. Till minne för alla som dog i de båda världskrigen. 
 
Vyn ut över stader från minnes-byggnaden.
 
Shrine of Remembrance.
 
We Will Remember Them.
 
Bjuder på en "behind the scenes"-bild från i fredags.
 
 ©Micaela Collin Westlund.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bye Bye Aussie.

God morgon!!
 
Nu är klockan 6am och vi är redo för avfärd hemåt. Jag har precis duschat och sitter nu med flingor och yoghurt + en kopp te. Vi har lite bråttom och måste ut ur huset inom 15 minuter för att komma i bra tid till flygplatsen så vi slipper stressa senare. Jag är så himla trött. Sov typ 4 timmar inatt och kommer säkert bli övertrött och hyper tills vi sätter oss på planet. Jag hoppas det finns många bra filmer att se!! Jag har med mig färdkost (en STOR påse med godis) och ska se om det finns något mer gott att köpa på flygplatsen. 32 timmars flygresa = frikort till att äta hur mycket godis du vill, bara du inte klagar!! Jag utnyttjar såklart detta!
 
Hoppas ni där hemma får en underbar skönhetssömn. Jag ska ut och flyga! Jag ser så himla mycket fram emot flygresan, jag älskar nämligen att flyga. Tycker det är lite magiskt =)
 
En bild från juli, i början på vår långa resa runt Australien.
Tänk att den redan är slut. Jag kommer sakna tiden som varit! Bilen 
 
 
 
 

Define Jacket.

Jag är så kär i min nya träningsjacka. Jag tycker den är så himla snygg och den sitter som en smäck! Dessutom är den LILA och jag ser ut som en superhjälte i den!! Jag är verkligen superdupernöjd och kommer aldrig att ta av mig den. Nu kommer jag vilja ut och jogga varje dag! Den är dubbel (typ fodrad), men ändå öppen så att den luftar. Den är rätt varm så jag kommer använda den på vintern, våren och hösten. 
 
Jag kommer vara Superwoman i rydsspåret!!
 
 
 
 
Den har som en "handske" runt handen så att den håller handlederna varma. Jag kan även ha vantar ovanpå utan att det blir obekvämt eller korvar sig. Den är också heltäckande upp i halsen med ett skydd för dragkedjan så att det inte skaver. Det enda som fattas för en trevlig löparrunda i snön är en snygg huva med mun- och nässkydd.
 
 
 
 
 
 

10 December 2012.

I morse blev det en sväng på gymmet direkt efter uppstigning. Jag har en sådan grym träningsvärk sedan tidigare i veckan så dagens pass blev ganska lugnt:
 
  • Uppvärmning: Inervall på löpband 25min (1min på 5km/h, 2,5min på 9,5km/h, osv)
  • Low Row (3x10x45kg + 1x10x40kg)
  • Stretching ca 15min
 
Bild från förra veckan.
 
Efter träningen åkte vi hem och åt, duschade och mös lite i soffan. Eftersom vi åker hem till Sverige imorgon, så hade vi en del att ta tag i idag. Packningen och städningen är i princip redan helt klart, vilket är otroligt skönt. Men jag var tvungen att gå till banken för att stänga mitt bankkonto, vilket inte gick så bra för det var tydligen någon kostnad liggandes... Så jag fick skriva ett brev om att de hade rätt att stänga det om ett par dagar. Men det gör ingenting för det gick att ta ut de resterande pengarna. Efter bankärendet kände jag mig generös (jag var ju nyblivet rik!!), så jag bjöd min man på fika. Kaffe,Citrontårta och någon sorts mandelbulle (liknade kanelbulle men smakade mer som mandel/mandelmassa). Väldigt gott dock. Och eftersom jag var rik med en massa kontanter på mig så kände jag mig tvungen att köpa en ny träningsjacka som jag har spanat på nu i ett par veckor. Jag ska visa er lite senare, den är SÅ snygg!!!
 
 
 

Kycklingsallad + Vitlöksbröd.

Daniel överraskade mig med supergod middag ikväll. Kycklingsallad med vitlöksbröd till. En av mina favoriter! Det var sååå gott! Nu är jag snart redo för sängen och imorgon väntar gymmet tidigt på morgonen! Efter gymmet vet jag inte riktigt vad vi hittar på. Jag skulle behöva springa runt och leta efter en souvenir-butik för att shoppa det sista inför avfärden från underbara Australien. Det känns ju som att man borde passa på att handla allting man vill ha, för vem vet om vi någonsin kommer tillbaka (även om det är planen!). Så det blir förmodligen en sväng på staden, får se om jag får med mig Pälski.. han kanske vill hem och plugga en sista sväng innan resan. Eller läsa träningstrådar i Flashback, som han vanligtvis gör hela dagarna ^^. Men det är väl bra det, så att han kan lära mig allt jag behöver veta för att bli fitnessmodell! 
 
Kycklingsallad med Vitlöksbröd.
 
 
En sjukt enkel och otroligt god middag: Stek kycklingen så att den får en fin yta och släng därefter in den i ugnen en stund. Köp färdiga vitlöksbröd och släng in i ugnen i ca 5-10 minuter. Koka upp ägg. Skär upp sallad, tomat och gurka medan kycklingen lagas. Lägg upp det fint på en tallrik och lägg på kycklingen + vitlöksbröden när de är klara. Perfekt när man egentligen inte orkar laga någon mat, snabbt och enkelt (och nyttigt!!).
En sån här sallad innehåller ca: 55g protein, 52g kolhydrater och 41g fett. För att göra det nyttigare och dra ner kolhydraterna från 52 till 2, kan man skippa vitlöksbrödet. Detta drar även ner fettet ca 15g (och proteinet 10g).
 
 
 
 
 

2:a Advent.

Nu är det andra advent och vi är halvvägs fram till jul!!! Tiden bara flyger fram. Jag och Daniel har spenderat dagen med att packa och städa och vi är nu helt klara inför hemresan på tisdag. Det känns helt sjukt att vi snart är tillbaka hemma i Sverige, efter 16 månader!!! Jag längtar ihjäl mig!
 
En God Jul-hälsning till alla!
 
 
 
 
 

Vår planet.

Världen är så otroligt fin, ändå är det många som inte uppskattar allting runt omkring dem. Om man tar en dag, och bara tänker på allting man ser så tror jag att man upptäcker hur underbar jorden egentligen är. Jag vill uppmana ALLA att bara gå ut i skogen och titta er omkring. Allting du ser är levande och helt gratis att uppleva. Det finns så mycket vackert i världen och jag önskar att alla fick chansen att uppleva de otroliga platser som finns överallt. Jag kommer aldrig sluta resa, aldrig sluta upptäcka världen och aldrig sluta se allt det vackra runt omkring. Naturen får mig alltid på bra humör och det är den bästa medicinen mot det mesta. Dåligt humör, hjärtesorg, hälsoproblem? Ja, nästan allt du kan tänka dig känns bättre när man upplever naturen.
 
Det skönaste är att vandra omkring helt själv och bara andas. Att titta sig omkring och märka de små sakerna som händer runt omkring. Titta på djuren och växterna och hur de beter sig, det är helt enkelt underbart! Jag vill dela med mig av en video som jag nyss tittat på. Den är otroligt vacker och beskriver väldigt bra hur jag ser på vår planet. Bara titta på videon och njut. Och var stolt över att detta är VÅRT hem!
 
 
Videon är från Youtube.
 
 
 
 

Kränkande med pepparkakor.

Jag har nu läst på flera ställen, bland annat nyheterna (HÄR) och flashback (HÄR), om att barn inte får klä ut sig till pepparkaksgubbar i luciatågen i vissa skolor. Det får heller inte bjudas på pepparkakor (på grund av allergi?!) för att det kan anses vara stötande mot svarta människor? Är det bara jag som tycker att Sverige börjar gå liiiite långt i sin "anti-rasist-rörelse"? Är det inte sjukt att man nu ska förbjuda pepparkakor?! Alltså, jag förstår inte. Pepparkakorna kan väl inte hjälpa att de är bruna? Och vad har pepparkakorna med svarta personer att göra, eller hur säger man för att vara politiskt korrekt? "Personer med afrikanskt ursprung"? Pepparkakssången då, sjunger vi verkligen om afrika där? Borde vi inte förbjuda lussebullar också? För det om något borde ju vara stötande för "gula" personer (personer med kinesiskt ursprung)!!! Hur är det med alla kakor och bakelser som är vita då, ska vi förbjuda folk som inte är svenska från att baka dem? För om de bakar vita kakor så är ju det rasistiskt mot OSS!!!! Eller hur!?
 
I dagens samhälle verkar det som att man är rasist vad man än gör. Man får inte hänga ut Svenska flaggan för då hatar man alla andra länder, man får inte sjunga nationalsången för då hatar man utländska människor, man får inte äta pepparkakor för då kränker man alla med afrikanskt ursprung. Vad kommer härnäst? Man får inte sola för då är man omvänd rasist och hatar sitt eget land?? Hur långt ska man egentligen få dra den fina linjen om rasism? Ska vi  svenskar behöva ge upp allt som utmärker vårt vackra, avlånga land? Ska vi behöva anpassa oss efter ALLA ANDRA, som faktiskt flyttar till VÅRT land och egentligen borde anpassa sig efter OSS? Jag tycker att detta är det sjukaste jag hört. Och jag skulle väldigt gärna vilja veta hur svarta personer, med afrikanskt eller annat ursprung, ställer sig till frågan. Är det verkligen kränkande att barnen klär ut sig till pepparkaksgubbar? Är det kränkande att barnen sjunger pepparkakssången, som har funnits med i luciatåg så länge vi alla kan minnas? Är det kränkande att Ni blir bjudna på pepparkakor kring jul? Borde vi helt enkelt rensa Sverige från allt som är svenskt och istället införa en mix av andra "nationalitets-speciella" saker för att det ska bli mer rättvist? 
 
Är det inte mer rasistiskt att ta bort pepparkaksgubbar och pepparkakor, för då är de ju inte lika mycket värda. Det tycks inte att de är tillräckligt viktiga för att vara med i luciatågen. Är inte det samma som att säga att svarta inte får vara med? Och som en liten pojke sa till nyheterna: Då borde vi inte få ha bruna kläder i skolan heller. Är det rätt?
 
Jag älskar pepparkakor och tycker absolut INTE att de har med rasism att göra!
Mina (kränkande?) pepparkakor.
 
 

Hemlängtan.

Nu börjar det närma sig hemfärd. Det är endast 2 dagar kvar tills jag och Daniel sätter oss på flyget och åker mot Sverige. På tisdag den 10 december, klockan 10.10 lyfter planet mot Guangzhou där vi sedan byter mot Amsterdam för att sedan byta en tredje gång mot Stockholm. Det blir en lång resa på 32h, om allt går smidigt och enligt tabellen. Vi hoppas på att det inte blir några förseningar, men man vet aldrig med tanke på snökaoset som varit hemma. Det ska bli så himla kul att komma hem och jag ser verkligen fram emot en vit jul. Jag tror att det kommer bli en helt underbar jul med massor av kärlek och umgänge med vänner och familj. Jag kommer dessutom att fira julen med både pojkvän, familj, alla respektive OCH bästis ♥ Hur lyckat?!
 
Något som jag inte förstår mig på, är alla människor som klagar på snön hela tiden? Det är ju det bästa med vintern! Det finns så många som aldrig får uppleva en vit jul eller ens har sett snö i hela sitt liv (jag har träffat otaliga!!). Jag tycker vi ska vara glada att vi har en sån fin årstid som vinter, med massor av snö för snögubbe-bygge, snöbollskrig, fotografering, vandringar i skogen, skidåkning, pulkaåkning. Och dessutom blir det så mycket ljusare tack vare snön, har ni tänkt på det? Tänk hur tråkigt det är alla de dagar det är slaskigt och grått, hur mycket bättre är det då inte att vi får ett par månader med riktigt mycket vit snö som reflekterar det lilla ljus vi faktiskt får under vinterhalvåret!?
 
Hur kan man inte tycka att snön är vacker och underbar?
 
 
 ©Micaela Collin Westlund. Alla bilder är tagna av mig under vintern 2010. 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 December 2012. Del 3.

Sista delen av bilderna från kvällsmarknaden får ni här. Det blev lite av ett kvälls- och färgtema tycker jag. Massor av vackra lampor i olika färger, det känns riktigt juligt och mysigt tycker jag! Sista bilden föreställer Daniel som smakar på min potatissnurra. Den var helt gudomligt god, med chillipulver och ostkrydda. Smakade precis som chips, fast godare!
 



 
 
 
 

Dagens.

Efter träningen i morse åkte vi hem och åt plättar, mums! Sedan har vi sprungit omkring på stranden och i Royal botanic gardens hela dagen. Vi stannade upp och hämtade andan på en mysigt café och tog en cola zero och en bakelse. Daniel fotade min dagens outfit vid stranden och jag måste bara säga att han har blivit superduktig som fotograf!! Han var inte så förtjust i att ha blivit utsedd till min privata fotograf i början, men jag tror han börjar bli van och kanske till och med tycker det är lite kul ändå, speciellt när jag blir himla nöjd ;)
 
 
 
 

 
Linne//H&M, Kjol//H&M, Armband//Second hand, Solglasögon&skor//vet inte.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

5 December 2012. Del II.

På kvällsmarknaden i onsdags fanns ett stånd med en massa godsaker. Fulla rader med karameller och fudge. Det är ett karamellföretag som gör allting från scratch, och det är så himla gott! Daniel köpte 4 bitar med fudge i olika smaker, bl a. den med smarties, cookiesn'cream, vanilj och citron. Jag köpte en burk med karameller som smakar hallon och anis (lakrits), supergoda!! Ett plus var att de inte var alldeles för onyttiga. 5st karameller väger 20g, och ger 17g kolhydrater. Per 100g ger det ungefär 90g kolhydrater (90%) men så länge man håller sig under 20g så funkar det under en träningsdag =).
 
 
 
 
 
Vi har smakat en hel del av de olika smakerna nu, efter 2 vändor på kvällsmarknaden. Jag är inte så förtjust i fudge (Daniel älskar det!) men den med smarties på var faktiskt helt okej, den godaste av de jag har smakat. Men jag tror nog att det är mycket godare (och nyttigare) att göra egen, då har man mer koll på vad som stoppas i.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens hårdpass avklarat.

Godmorgon!!
 
Jag fick en timmes sovmorgon i morse för jag var så himla trött. Gick upp 8.50 (istället för 7.50) för att klä på mig och packa väskan för gymmet. Jag var helt inställd på ett riktigt hårt träningspass, och det var precis vad det blev!
 
Nyvaken och redo för gymmet, med mitt älskade te.
 

Dagens träning bestod av:
  • Intervall löpband uppvärmning (10min: 1min på 6km/h, 1,5min på 10km/h, osv)
  • Bänkpress (1x10x20kg, 1x10x25kg, 1x9x27.5kg, 1x6x30kg, 1x8x30kg, 1x6x25.75kg)
  • Sumomarklyft med kettlebell (1x15x28kg, 4x10x32kg)
  • Knäböj, teknikövning (5x10 med hälstöd)
  • Utfall (2x20 med 2x1kg, 2x20 med 2x2kg, 2x15 med 2x3kg) 

Efter det här passet var jag helt slut och i sista setet av utfall skakade benen något enormt! Riktigt skönt, hoppas jag får massor med träningsvärk imorgon. Då ska det tränas ännu mer och ännu hårdare!
 
Min bästa vän på gymmet idag.
 
En svettig jag efter ett riktigt hårt pass.
 
 

Blå-fingrad.

Jag ska förmodligen inte klaga, som befinner mig på andra sidan jorden från snökaoset. Men jag kan inte låta bli. Det är så nedrans kallt i huset så jag håller på att frysa ihjäl. Mjukisbyxor, tjocktröja och dubbla filtar hjälper fasiken inte. Mina naglar blir likförbannat blåa. Jag vet att jag har extremt dålig blodcirkulation och det blir såklart värre när det är kallt. Men när fingrarna börjar bli blå och helt stela har det nog gått för långt. Det gör till och med ont! Jag får nog lägga mig i soffan och baka in fingrarna i min halsduk..
 
Det kanske inte syns så bra på bilden, men de är verkligen helt blå-lila!
 
 
 
 

5 December 2012. Del 1.

 
Kvällsmarknaden är så himla fin att strosa runt på. Det finns massor av bakelser, maträtter, cupcakes och såklart även vackra hantverk. Den skiljer sig ganska stort från dagsmarknaden, som mest består av kläder, leksaker och souvenirer. Hantverk och Organiskt är två ord som bäst beskriver Suzuki Night Market.
 
Handgjorda dagböcker i organiska material.
 
Vackra ringklockor i keramik/lera.
 
Handgjorda smycken.
 
Vacker klocka med halskedja.
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Dagens.

 
 
 
 
 

 Tröja+armband//Secondhand, Linne(kjol)//JC, Strumpbyxor//Marknad,Skor//UGGs
 
 
 
 

UGGs.

Igår på marknaden blev jag totalförälskad i ett par Koalabi UGGs. De var så himla fina och passade mina fötter perfekt, så de fick följa med hem. De blir perfekta att ha nu i vinter när jag kommer hem till ett snötäckt Sverige. Jag är riktigt sugen på att åka tillbaka och köpa ett par till i en annan modell, fast av märket UGGs Australia. Men det får bli nästa gång jag åker till Australien eftersom jag redan har ett par fake-UGGs hemma + de äkta som jag nu har köpt.
 
 
Mina nya älsklingar kommer från märket Koalabi UGGs. Det märket säljs inte till Sverige, utan vad vi har är UGGs Australia som är det vanligaste märket av just den typen av skor. Det som utmärker skotypen UGGs är att de är gjorda på fårskinn. De är vattentäta, vattenavstötande och tåliga mot smuts. De går att tvätta helt och hållet med hjälp av kallt vatten och sko-schampoo och bör självtorka i rumstemperatur och långt bort från solens strålar (för att inte bli fläckiga). Det rekommenderas att man ska impregnera skorna före användning för att göra skyddet optimalt. Därför köpte jag även ett sprayskydd som jag ska dränka mina nya UGGs med idag.
 
 
 
 
 

Bristningsgränsen.

Jag har precis ätit lunch efter en otroligt intensiv löprunda. Jag pressade mig själv till bristningsgränsen och var nära att kräkas mer än en gång. Det känns så skönt efterråt, när man kommer hem och lägger sig i soffan och verkligen har tagit av all kraft som fanns. Helt slut i kroppen, det är den bästa känslan. Grym träningsvärk väntar mig, men det har jag redan sedan tidigare i veckan och lite till skadar inte. 
 
Jag kände mig lite tvungen till att löpa idag, för vi har planerat att spinga omkring på nattmarknad hela kvällen. Och vad serveras där? Jo, en massa (MASSA!) godsaker. Och jag kan definitivt inte säga nej till minicupcakes, chorros och mat från all världens ändar. Så för att tillåta mig själv att gå lös på alla godsaker ikväll, krävdes disciplin under förmiddagen med minimalt med kolhydrater och fett samt en springtur. Så nu kan jag frossa ikväll =)
 
Mina snygga öronmuffar, perfekt när det blåser ♥
 
 
 
 
 
 
 

Marknad.

När vi ändå gick omkring på stan igår och sightsade runt lite så passade vi på att gå en sväng på marknaden igen. Jag har skrivit om den i ett tidigare inlägg, som ni hittar HÄR. Jag köpte lite julklappar till familjen och lite andra saker till mig själv. Bland annat ett par ursnygga Koalabi UGGs som jag tänkte visa senare idag. Jag fick hur bra pris som helst och är så himla nöjd, ett superköp helt enkelt. Normalt sett så ligger priset på mellan 1300-2800 kr och jag betalade betydligt mindre för dessa. Ett kap! 
 
 
I ett av stånden såldes olika sjöfartssaker. Timglas/kompasser/klockor.
 
Jag är så sugen på att köpa ett hårsmycke till olika uppsättningar!
 
Vem vill inte ha en av dessa söta mössor?!
 
Pälski försöker välja t-shirt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens.

 
 
 
Väst//Jeep, Kofta//Pull&Bear, Linne//H&M, Leggings//Target, Skor//Intersport
 

Återigen matchar jag min supersnygga outfit med mina ännu mer supersnygga träningsdojjor. I brist på annat, lixom. Sen körde jag på rakt hår idag. Jag tänkte att det var lika bra att passa på när jag hittade en plattång på gymmet. Och nej, jag har inte färgat Ombre utan håret har blekts på naturligt vis av sol och saltvatten =)
Ignorera mina oplockade bryn, jag sparar just nu 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nandos.

Jag och min söta älskling bestämde oss för att det var dags att ta vårt sista besök hos Nandos under lunchen. Eftersom vi körde stenhårt på gymmet tidigare under dagen så skadar det inte med lite extra krubb. Nandos är en kedja som serverar kyckling i pirripirri-marinad. Superdupergott och mycket nyttigare än McDonalds och alla andra skit-snabbmatskedjor. (Beroende på vad man jämför såklart, men jag jämför med det jag normalt tar). Jag åt en kycklingwrap med massor av sallad och pommes till, det var dock alldeles för mycket och hälften av pommesen lämnades kvar. Min bättre hälft tog en HEL kyckling (ja, han är galen) med pirripirri-ris till. 
 
Jag tog självklart en ColaZero, man passar väl på när man ändå äter ute ;)
 
Min oändligt goda wrap med pirripirri-pommes. Mums! 
 
Leave no trace on your face.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intervall + Bänkpress.

Träning stod på schemat först i morse så det var bara att pallra sig upp tidigt och åka iväg till gymmet. Vi gick inte idag, för vi hade en massa annat planerat under dagen. Vi har bland annat varit på marknad och ätit lunch ute. Himla mysigt.
 
Dagens träning blev intensiv intervallöpning på bandet i ca 30 minuter → 3 minuter löpning på hastighet 10, 1 minut PW på hastighet 6, osv. Det gick förvånandsvärt bra idag och jag förstår inte vart all extra kraft kom ifrån. Kanske beror det på att jag verkligen sovit hela nätter nu ett par dagar. Efter det blev det bänkpress. Jag har varit dålig på tekniken och känner att jag måste öva. Körde 10x4 med stången (20kg). Avslutningsvis körde jag även 10x4 med låg rodd (45kg motstånd). Testade även på 5x3 omvänd rodd (ligg på marken och lyft dig själv uppåt med hjälp av en stång ovanför dig). Detta gör jag som en alternativ övning då jag inte ännu orkar göra chins för jag är för svag.
 
Efter träningspasset.
Kände mig superspänning och jättefitt =)
 
 
 
 
 
 

Hercule Poirot.

 
Jag tog ut mig ordentligt idag på träningen och körde tills jag knappt kunde stå. Det var så himla skönt. När man tar ett par steg och benen nästan viker sig, eller när man ska gå ner för trappan och nästan faller framåtstupa för att benen är för stela och uppumpade. Mys.
 
Jag är, som jag skrivit tidigare, en riktig nattsuddare. Vilket betyder att jag inte går och lägger mig. Jag kan vara hur trött som helst men jag kan bara inte gå och lägga mig, förens min kille ropar för sjuttonde gången att nu får jag faktiskt stänga av datorn och gå och lägga mig. Det gör att jag gärna sover bort hela dagen, eller iaf tills klockan 11. Inte alls bra, för man missar livet! I morse däremot så blev jag väckt klockan 8, och tvingade mig själv upp och till gymmet. Det gjorde att jag sedan har varit supertrött hela dagen och bara orkat ligga på soffan med en bok, invirad i filt och lakan. Jag hoppas dock att jag nu lyckas ställa om dygnet och orkar mer imorgon. Vi ska nämligen iväg på stan och botanical gardens, samt fika och lunch. Därefter blir det gymmet igen fast inte lika hårt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt gympass.

Idag har jag tränat stenhårt på morgonen. Vi gick till ett nytt gym som ligger ungefär 5km härifrån (ja, vi gick). De har en kampanj just nu där de erbjuder gratis träning i 7dagar, vilket är helt perfekt eftersom vi åker hem om typ 7 dagar. Så det blir en massa gratis träning nu innan hemfärd. 
det gick super på gymmet och mitt pass såg ut såhär:
  • Low Row: 10x3 med 30kg
  • High Row: 10x3 med 15kg
  • Bänkpress: 10x1 med 20kg + 10x1 med 25kg
  • Sumomarklyft: 20x2 med 16kg + 10x4 med 24kg
  • Utfall: 4 längder med 2x4kg (4kg i varje hand)
Efter detta var jag helt slut och mina ben kändes så uppumpade att jag trodde de skulle spricka. Nu ligger jag utslagen på soffan och har precis pluggat en timme och ätit risgrynsgröt.
 
Här är två av mina egna inspirationskällor när det gälller träningen. Jag siktar på ett bättre resultat och hårdare träning, än vad jag hade under den period då jag såg ut såhär:

 
 
Bilderna är från våren/sommaren 2011 då det enda jag gjorde var att jobba och träna, dock mest kondition och löpning. Nu piffar jag till det med en hel del styrka också, för en mer definierad kropp.
Ber om ursäkt för dålig kvalitet på bilderna (cam) men jag hade tyvärr ingen kamera då.
 
 
 
 
 
 
 

Risgrynsgröt.

Jag kände mig lite kreativ idag och tog tag i att för första gången göra risgrynsgröt. Det är förvånandsvärt lite kolhydrater per 100g (se näringsvärde nedan) och fungerar utmärkt även på en strikt diet. Så du behöver inte känna dig alltför syndig och kan med gott samvete njuta av en portion risgrynsgröt i jul. Men var noga med att inte ta socker till, för då är det kört. Man kan istället strössla på lite stevia för att få en sötare smak, det kan du ta hur mycket som helst av.
 
 
 
 
 
Ingredienser:
Ger ca 8 portioner à 300gram.
  • 440g Ris
  • 1L mjölk
  • 2 Vaniljstänger
  • 1krm salt och 1tsk olja
Näringsvärde per 100g (följ receptet):
  • 3,1g Protein
  • 15,6g Kolhydrater
  • 1,1g Fett
 
Gör såhär:
Koka riset i vatten, salt och olja. Tillsätt mjölken och vaniljstängerna när riset är klart, glöm inte snitta vaniljstängerna och gröpa ur vaniljen. Koka i ca 40min på svag värme (det ska bara puttra lite). Servera med kanel och stevia. Mums! Känns riktigt juligt till lunch eller efterrätt.
Man kan såklart byta ut vaniljstänger mot kanelstänger eller någon annan krydda om man vill.
 
 
 
 
 
 
 

Leksakslook.

Jag satt igår och gjorde klart det allra sista av min del av uppgift 3 i fotokursen och har nu skickat in det så att min grupp kan påbörja gruppuppgiften. Alla ska skicka in sina bilder så att vi kan rösta om vilken bild som passar bäst in på ett tema. Spännande, hoppas mina bilder vinner =)
 
Jag har redan gjort klart uppgift 4,5 och 7. Men de ska inte lämnas in förens sent i december samt januari, så jag ligger lite före. Är så spänd på vad jag kommer få för resultat på kursen. Jag satsar ju på högsta betyg och har gjort alla VG-uppgifter för att få så högt betyg som möjligt. Den enda uppgiften jag har kvar nu är nummer 6, som även den är en gruppuppgift,så den får vänta lite. Jag ska dock börja bestämma mig för ett tema till mina bilder... Jag ska ta tre olika bilder på ett tema och sedan lämna in i en rapport. Jag har dock svårt att komma på ett bra tema och behöver Er hjälp! Lämna en kommentar med ditt förslag!
 
I morse jobbade jag på uppgift 7, som handlar om inspiration. Det är en överkurs-uppgift som innebär att man själv ska ta reda på information och genomföra olika uppgifter och sedan lämna in i en rapport. Jag har tidigare visat min första inspirationsbild, där jag jobbade med Grunge (Se HÄR). Nu har jag gjort klart min andra inspirationsbild där jag valde att göra en leksakslook på bilden. 
 
 
En bild med leksakslook innebär att man jobbar med bilden och lägger på effekter så att betraktaren får känslan av att titta på en miniatyr-version av verkligheten. Det ser med andra ord ut som att man tagit bild på ett leksakslandskap. Min bild är från när jag var i Sydney och föreställer ett folkmyller framför Harbour Bridge. 
Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
 
 

Riktig myskväll.

Idag har vi haft en riktig myskväll, jag och Pälski. Tänkte låta bilderna tala för sig själva för en gångs skull. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 December 2012.

Woho, det är snart julafton! Jag längtar hur mycket som helst och för mig är julafton den bästa dagen på hela året. Det är min absoluta favoritdag. Hela december tycker jag är speciell, för man får en så mysig känsla när det närmar sig jul. Det är en högtid då familjen betyder mest av allt och då man har tillfälle att visa det. Under jul ska man vara tillsammans. Den här julen kommer bli lite häktisk då jag firar halva hos Daniels familj och halva hemma (dvs. 24 med Daniel + hans familj och 25 med Daniel + min familj). Men det kommer bli supermysigt och jag kan knappt vänta.
 
Idag är det Första December, imorgon är det första advent. Det firar vi med att baka ett pepparkakshus och massor med mumsiga pepparkakor med extra mycket kristyr och godis. Det blir en riktig myskväll här hemma. Vi ska snart gå och köpa Cola Zero till middagen. Till middag blir det Taco-färs, grönsaker och vitlöksbröd, mums. Och till efterrätt godispepparkakor med kristyr. Pepparkakshuset har vi bakat som ett tack till Tony och Jenny, som låter oss låna deras hus här i Melbourne. Visst blev det fint?!
 
 
Vårt fina godis-pepparkakshus. Gott!!
 
Massor med kristyr och godis ♥
 
Smarties, Pez och Jordgubbslakrits.
 
 
 
 
 
 
 
 

Micaela C.W

En 24 årig kvinnas tankar om världen och tillvaron. Fotografi, Träning, Vardag och en gnutta tankar om världsproblemen i dagens samhälle. Allt jag skriver är endast mina egna åsikter om saker och ting, jag har inte för avsikt att såra eller kränka någon, utan vill endast uttrycka mina tankar.

RSS 2.0